Boserups historie

Skolerne i Boserup består af to store bygninger – som tilsammen består af 6000 m2 – Bygningern er det tidligere tuberkulosesanatorium som Københavns Kommune opførte i 1903.

Foran hver bygning står stadig pergolaerne, hvorunder patienterne dagligt i timevis lå på rad og række for at få frisk luft, varme eller kulde – det var den bedste kur man dengang kendte til. Der var plads til 100 kvinder i den ene bygning og 100 mænd i den anden.

Da englænderen Alexander Flemming ved et tilfælde opdagede, at mug partikler kunne dræbe bakterier og herved opfandt penicillinen, blev den frygtede tuberkulose sygdom trængt tilbage. Bygningerne blev derefter i en årrække overtaget af Sct. Hans Hospital, som benyttede bygningerne til de vanskeligste psykiske patienter.

Herefter stod bygningerne tomme i en årrække, til vi fra Tvind i 1993 overtog ejendommen og startede Roskilde Friskole og Den internationale Efterskole på stedet. Senere kom et socialpædagogisk opholdssted samt andre forskellige skoletilbud, som stedet idag består af.

Boserup Skov (225 ha) har bestået i mange hundrede år. I 1661 gav Frederik 3. skoven til Københavns borgere, som tak for indsatsen under svenskernes belejringen i 1658-59.

Københavns Kommune solgte i 1995 Boserup Skov til Miljø- og Energiministeriet, og skoven hører nu under Odsherred Statsskovs distrikt.


I dag er Boserup Skov en del af Skjoldunger landet, som er en af landets Nationalparker.

Pjece: Den Lille Efterskole

Download pjese for Den Lille Efterskole i Boserup

Pjece Roskilde Friskole

Pjece: STU I Boserup

stu

Pjece: Botilbuddet

botilbuddet

Årskalender Forår 2018

2018-Foraar-Roskilde-Friskole-small

Film:Skolerne i Boserup