melissa

Da Melissa startede på Den Lille Efterskole i Boserup i 7. klasse, startede den mobning også igen, som Melissa havde været underlagt i alle sine folkeskoleår og som havde betydet, at hun var langt, langt bagud fagligt.

Men da lærerne på Boserup fandt ud af, at hun blev drillet, blev mobningen stoppet fra den ene dag til den anden, og så gik det 'sindssygt stærkt'. Så stærkt, at Melissa i dag er i gang med en uddannelse til SOSU assistent.

- I alle årene i folkeskolen gjorde lærerne intet, selvom de godt kunne se, at jeg havde det skidt. Jeg blev mobbet med alt. At jeg ikke havde nogen far, min næse, alt. Min læreevne var lig med nul. På efterskolen fik jeg en helt anden side frem af mig selv, siger 20-årige Melissa.

Da Melissa som 15-årig kom på Boserup i en frivillig anbringelse på efterskolen havde hun ikke bare et kaotisk skoleforløb bag sig og nogle ret så kraftige konflikter med sin mor. I et par år - fra hun var 12 til hun var næsten 14 - var hun også ude for 'noget voldsomt', der var med til at spænde ben for hendes ungdoms- og uddannelsesforløb.

Men tilbage til Boserup, hvor Melissa i 7. klasse var rigtigt langt bagud fagligt. Sådan cirka to år bagud i dansk og fire år bagud i matematik. Men med meget støtte og med en lille klasse på 12 elever fra 7. til 10. klasse udviklede Melissa sig især de første år 'helt vildt' og knyttede sig stærkt til sine lærere.

- I 10. fik jeg nye lærere, og det var ikke så godt for mig. Men jeg fik mit 9. klasses afgangsbevis med et gennemsnit på 02 i dansk og matematik, siger hun.

Efter 10. Klasse flyttede Melissa ind på Boserupkollegiet på efterværn, der blev en tryg base i nogle lidt kaotiske år. En STU blev opgivet, fordi Melissa – endeligt – fik papir på, at hun var ordblind. Et års ordblindeundervisning på AOF i Roskilde gav gode resultater, men så indhentede fortidens voldsomme begivenheder den unge pige, og et år blev 'spildt' i sengen, før hun fik en PTSD-diagnose. Hun fik derefter godkendt en STU uddannelse på Boserup, hvilket gav hende det skub der skulle til for at starte en uddannelse.

I august i år startede Melissa på grundforløbet på SOSU assistenten. Hun er fortsat ind imellem i tvivl, om hun klarer det. Det er svært at udrydde folkeskoletidens fornemmelse af, at hun intet kan, og hendes boligsituation blev rigtigt dårlig, da hun – efter eget valg – besluttede at forlade Boserups trygge rammer. Men stædighed, familiens støtte, ordblindeundervisningen og Boserup har givet hende et indre modspil til barndommens læring.

- Ikke mindst Boserup har været en stor del af grunden til, at jeg kom ind på den uddannelse, jeg er på nu, siger Melissa.

Ønsker du råd, vejledning og oplysning om ledige pladser

Ring til forstander Ole Tarp på 22682865 eller send mail på

Pjece: Den Lille Efterskole

Download pjese for Den Lille Efterskole i Boserup

Pjece Roskilde Friskole

Pjece: STU I Boserup

stu

Pjece: Botilbuddet

botilbuddet

Årskalender Forår 2018

2018-Foraar-Roskilde-Friskole-small

Film:Skolerne i Boserup