Hverdagen og højdepunkter

Dagligdagen er bygget op omkring en fast struktur.

Eftermiddag og aftener går med Life Skills aktiviteter, sport, madlavning og hygge på værelset. Der kan være fælles aktiviteter omkring fx musik, fortælling eller filmfremvisning, eller hver enkelte beboers særlige interesser eller hobbyer, der dyrkes.

De praktiske gøremål, der hører med for at få hverdagen til at fungere, bliver delt ud således, at hver beboer har et ansvarsområde. Nogle områder kan være store, andre af et begrænset omfang. Nogen kan være to om deres område, mens andre kan have deres eget osv. Organiseringen er fleksibel og aftales på et beboermøde.

Ansvarsområderne kan også have et bredere sigte. På adressen Boserupvej 100 er der en café og et galleri, som de unge vil få mulighed for at tage del i driften af. Der er desuden et institutionskøkken, køkkenhave og et hønsehus, som også kan indgå som læreplads for de unge.

Beboerne spiser aftensmad sammen, som tilberedes i Botilbuddets eget køkken. Beboerne vil i grupper skiftes til at planlægge, indkøbe og forberede maden sammen med en fra personalegruppen.

Alt efter ønske og interesse vil der være mulighed for at deltage i sports- og fritidsinteresser i Roskilde, fx fodbold, svømning, styrketræning i fitnesscenter eller andre fritidstilbud.

Weekenderne er forskellige, de kan være planlagt som en fælles aktivitetsweekender, hvor alle gør en praktisk indsats. Der kan være tilbud om ture og udflugter, hjemme hygge, eller der kan være hjemrejse på besøg, hos familie eller venner/bekendte.

I løbet af året bliver der fastlagt en række højdepunkter som tilbydes de unge. Det kan være højdepunkter som sportsstævne, teaterstævne sammen med andre skoler og botilbud, kanotur/klatretur eller skitur til Norge, festaften med tema, kulturarrangement/koncert eller sommerens rejse.

Pjece: Den Lille Efterskole

Download pjese for Den Lille Efterskole i Boserup

Pjece Roskilde Friskole

Pjece: STU I Boserup

stu

Pjece: Botilbuddet

botilbuddet

Årskalender Forår 2018

2018-Foraar-Roskilde-Friskole-small

Film:Skolerne i Boserup